Учители от Сливен участваха на Международна спартакиада

10:44, 18 юли 16 25 592 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сборен отбор от учители на Шесто ОУ "Братя Миладинови" и Девето ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ участваха в 12-тата спартакиада на Синдиката на българските учители с международно участие в КК “Св. св. Константин и Елена”.

Тимът от Сливен се включи в турнира по мини футбол, където участваха 12 отбора, съставени от 4+1 играчи. Съставите бяха разделени в предварителни групи, а двубоите се играха в 2 полувремена по 20 минути. В крайното класиране сливенският отбор зае седмото място.

Над 500 учители от 25 общини от цялата страна, заедно с представители от Полша, Украйна и Румъния се състезаваха в десет спортни дисциплини - тенис на маса, плажен волейбол, стрийтбол, шахмат, дартс, мини футбол, бридж, плуване, петанк и теглене на въже.

За дванадесета поредна година Спартакиадата се организира в партньорство с Българска работническа федерация „Спорт и здраве” към КНСБ и с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Проявата премина под патронажа на Бойко Борисов, министър - председател на Р България, Пламен Димитров - президент на КНСБ и Мартин Ромер, европейски директор на Европейския синдикален комитет по образование.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама