Евроазиатска докторантска академия започва във Висшето училище по мениджмънт

10:43, 18 юли 16 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес до 24 юли във Висшето училище по мениджмънт  във Варна се провежда Евроазиатска докторантска лятна академия, организирана съвместно с  Университета по мениджмънт в Алмати, Казахстан. За нея пристигнахат близо 40 докторанти и преподаватели от организации и университети във Франция, Великобритания, Русия, Литва, Испания, Полша и др.

Програмата включва многобройни лекции и семинари, свързани с изследователски методи, аналитично академично писане, както и „философски“ анализ на научни данни и представянето им по грабващ вниманието начин.  Ще бъдат разгледани и опорните точки на изискванията за приемане на дадена публикация в академичен журнал. Безспорно най-интересната  част от програмата ще бъдат лекциите на тема „Научен метод, позитивизъм и интерпретации“, „Количествен и качествен методи или микс“, „Триангулация на различни масиви от данни“ и „Скиците като подход за изследване“.

Основни лектори ще са водещи професори от всички университети – организатори и партньори. Сред тях е професор Михаил Минков от ВУМ, който ще изнесе лекция на тема „Методи за мултикултурни изследвания“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама