Тол такси по магистралите ще има само за камиони и ТИР-ове, обяви Лиляна Павлова

10:19, 18 юли 16 / Политика 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тол такси по магитралите щяло да има само за камиони и тирове. Това обяви в ефира на Нова телевизия министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

По думите ѝ такива такси няма да се въвеждат за леки автомобили. Колите ще пътуват по родните магистрали с електронни винетки. Те, както и всички видове пътни карти, ще могат да се взимат от специални устройства.

Павлова уточни, че в момента се търси изпълнител, който да въведе тол системата по магистралите. По думите ѝ камери ще следят дали камионите спазват пътя си , след като са си купили пътна карта на границата.

"Ако променят пътя си, на излизане от странта камионите ще бъдат глобени", разясни Павлова в сутрешния блок.

Министърът коментира и случая с цените на винетктите, които наскоро съдът определи за високи. "Ако се потвърди решението, то ще може да се мисли за нови цени, но няма да се връщат пари", уточни Павлова.

Според законът щом вече са били влезли в сила новите цени те важат до категоричното решение на съда. След това би могло да се мисли за други тарифи. Около 600 млн. лв. са необходими за подръжката на пътищата, затова и била въведена скъпата винетка, поясни още тя.

Цената беше вдигната миналата година, когато от 67 лв. годишната винетка скочи на 97 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама