Обявяват номинацията на Доналд Тръмп за президент на САЩ

09:50, 18 юли 16 / Свят 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във Вашингтон започва Националният конгрес на Републиканската партия на САЩ, на която се очаква Доналд Тръмп да бъде официално номиниран за президент на Съдинените щати, съобщават световните агенции.

Събранието ще продължи до четвъртък, но все още не е ясно точно в кой ден ще бъде обявена кандидатурата на Тръмп.

По време на мероприятието републиканците ще се стремят да покажат единство, въпреки сериозните противоречия, които имат относно номинацията на ексцентричния милиардер, отбелязват анализатори.

Кампанията на Тръмп се готви да представи шоу - спектакъл с акцент „забавление“. Звездите на републиканската партия обаче няма да се качат на сцената. Двамата бивши републикански президенти Джордж Буш и Джордж Буш-младши, предишният номиниран на републиканците Мит Ромни и губернаторът на Охайо - щата-домакин Джон Кейсик ще останат на страна от четиридневното събитие, отбелязват медиите с траната.

Сред гостите на събитието ще бъде бившият кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани.

Във Вашингтон, където е позволено откритото носене на оръжие, се очаква многохиляден протест. 5 000 офицера ще охраняват столицата. Властите вече заявиха, че не възприемат очакващите се протестиращи като заплаха за сигурността и за момента няма достоверни информации за заплахи за сигурността по време на конгреса.

Вече е ясен и изборът на Тръмп за вицепрезидентски кандидат. Това e губернаторът на Индиана Майк Пенс, известен с противоречивите си настроения спрямо социални въпроси като абортите и еднополовите бракове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама