Могерини: Демокрацията и върховенството на закона в Турция трябва да бъдат защитени

09:37, 18 юли 16 / Свят 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Демокрацията и върховенството на закона в Турция трябва да бъдат защитени за доброто на страната, каза върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност. Федерика Могерини по повод неуспешния опит за преврат в страната.

„Днес, ние казваме, че върховенството на зоканa трябва да бъде защитвно за доброто на Турция“, заяви ръководителят на европейската дипломация преди днешната среща на външните министри на ЕС в Брюксел.

Анкара и Истанбул отново осъмнаха с многохилядни демонстрации в подкрепа на управляващите, организирани от привърженици на президента Ердоган.

В най-големият турски град Истанбул бе въведено отново извънредно положение. Полицията е получила нареждане да сваля хеликоптери, които излитат без разрешение. По улиците има засилени полицейски патрули.

След неуспешния опит за преврат властите в Турция арестуваха 6000 военни и представители на съдебната власт за участие в него. Според последните данни загиналите са най-малко 290 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама