Шуменецът Мартин Сурилов завърши втори на рали Твърдица- Елена

08:40, 18 юли 16 / Спорт 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменецът Мартин Сурилов завърши втори в генералното класиране на рали Твърдица- Елена. „Бях в перфектна форма, но имах известни проблеми с автомобила. Продължавам да радвам многобройните фенове на автомобилния спорт“, коментира след финала на състезанието атрактивният пилот.

Победител в 12-тото рали Твърдица- Елена, което е трети кръг от календара на автомобилната ни федерация е екипажът Пламен Стайков- Давидоне – Давид Кварцхелия с Мицубиши Лансър Ево 9 RC2.

30 екипажа подадоха заявки за участие в надпреварата, до финал достигнаха 19. Дължината на ралито е 295 километра, от които 130 състезателни, разделени в 11 скоростни етапа.

След първия състезателен ден любимецът на родната публика не можеше да си обясни разликата с първия в класирането Пламен Стайков. „ Близо 40 секунди за толкова километри за мен е необяснима разлика. При груба моя сметка означава, че губя средно по 2 секунди на километър. В перфектна форма съм, не допускам грешки, темпото ни с навигатора Здравко Здравков е много добро, но резултатите не идват“, обясни Сурилов в края на съботния ден.

Техническите проблеми не ми се разминаха, включително спуках и две гуми, което допълнително ме забави, добави Сурилов.

В неделния ден шуменецът остана верен на себе си и се раздаде докрай по трасетата край Еленския балкан. Сурилов спечели последния състезателен етап и с разлика от 2.50 мин от победителя се окичи с престижното второ място в генералното подреждане. Трети останаха варненците Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама