Седмицата започва с жълт код за силни ветрове и ще приключи със слънце

07:52, 18 юли 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жълт код за силен вятър е обявен за 24 области в страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.

През следващото денонощие ще има променлива облачност, по-значителна утре над планинските и североизточните райони, където на места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен, на места временно и силен, северозападен вятър. Ще е хладно, с максимални температури предимно между 23-28 градуса.

Жълт код е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Софийска област, София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград. Ще духа Запад-северозападен вятър с пориви от 14-19 м/с, а на места до 22 м/с.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, ще е близко до средното за юли.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 28-30 градуса, а на морската вода 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има променлива облачност. На места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса.

Във вторник и в сряда ще има променлива облачност, по-често значителна през втория ден над източните райони. Само на отделни места е възможно да превали за кратко.

Във вторник ще е все още ветровито, в сряда вятърът ще отслабне и в Западна България ще стихне. Температурите ще са без съществена промяна, в сряда максималните ще са между 23 и 28 градуса.

От четвъртък прогнозата е за топло и слънчево време, което ще се задържи до края на седмицата. В петък минималните температури ще са между 13 и 20 градуса, а максималните – 26-30 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама