ВКС присъди 3 000 лв., защото Борисов не изпаднал в депресия от обидите на Сидеров

21:53, 17 юли 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Върховният касационен съд (ВКС) е записал в мотивите си, че намалява иска от 80 000 на 3 000 лв., тъй като Бойко Борисов няма психиатрични последици от тази обиди, която му е отправил Волен Сидеров. Тоест той не е изпаднал в стресова депресия. Следователно, след като не го е изживял, не следва да му бъде репарирана тази сума.

Това съобщи адвокатът Марин Марковски в предаването „Просто Диков“ по телевизия BiT. Той представляваше Бойко Борисов в делото, заведено срещу Волен Сидеров. В понеделник ВКС отсъди, че лидерът на „Атака“ трябва да плати на премиер 3 хил. лв. за това, че през 2013 г. в интервю във вестник и пред телевизии в парламента му приписа престъпления. Куриозното в случая е, че премиерът, който е наклеветен, трябва да даде 35 хил. лв. за разноски по делото.

„Това е един от абсурдите на българското правосъдие, но той е заложен в закона и в практиката на ВКС“, обясни адвокат Марковски.

По думите му Борисов го е потърсил за да заведе дело срещу Сидеров. Тогава му казал, че би могъл да преглътне цялата тази история, но считал за грозно, когато политическите спорове минават в груби обиди и клевети.

Особено му било мъчително на Борисов, че го обвинявали, че се занимавам с канал за проститутки.

„Аз имам дъщеря – дете, което е смисълът на живота ми“, казал тогава депутатът в опозиция Бойко Борисов на адвокат Марин Марковски. Парите от делата лидерът на ГЕРБ възнамерявал да даде на сиропиталища и домове за деца. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама