Ресторантьори призоваха държавата да спре полувоенното положение по курортите

20:07, 17 юли 16 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавата да се възпре и да намали показните акции на контрол и присъствие по курортите. Това поискаха от Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и посочват още, че така или иначе туристическият сектор има достатъчно проблеми, включително и недостига на квалифицирани кадри, а българските институции допълнително влошават бизнес средата.

От сдружението настояват незабавно да бъде прекратен прекомерният административен натиск и проверките на контролните органи да бъдат ограничени до обичайната им (в неактивния сезон) степен на активност. Ресторантьорите искат още, че представяната публична информация относно мерките за сигурност да отразява обективната ситуация, а не да създават впечатление за „полувоенно положение“, което отблъсква туристите и, най-важното – не отговаря на реалността!

Туристите вече са били отблъснати с непремерени публични приказки на отговорни представители на институции, допълнително това се случва и в момента с непрекъснатото присъствие на контролни органи в заведенията, което уврежда общия имидж.

Вместо да коригира откровено неадекватното си поведение, държавата вкарала в действие целия си арсенал от механизми за институционален натиск върху бизнеса, който ежедневно бил подложен на проверки от всякакво естество. В резултат на това, принципно недостигащият персонал бил принуден, вместо да съсредоточи усилията си към качественото и своевременно обслужване на клиентите, да ангажира вниманието и времето си с „обслужване“ на контрольори.

„Активно афишираните мерки за сигурност практически липсват, а широко прокламираното засилено полицейско присъствие (вкл. за пропускателни пунктове) се оказаха медиен балон, чийто единствен ефект бе резкият отлив на туристи“, посочват в позиция от СЗБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама