Снимат филм за Иван Вазов, който ще е готов през октомври

18:09, 17 юли 16 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започнаха снимките на филм за именития български писател Иван Вазов. Режосьор на лентата е Искрен Красимиров, изиграл Войводата във възстановките на слизането на Ботевата чета на Козлодуйски Бряг. Пред София Topnovini.bg той разкри, че смята следващата година да направи и филм за Васил Левски.

Досега, под ръководството на Красимиров са направени филми за Ботев, Софроний, Алеко Константинов и Цар Борис III. Работното заглавие на филма е „Българин да се наричам“ и се очаква премиерата да е около 1 ноември 2016 г. в София.

Снимките ще се осъществят предимно в София и Врачанския край – Искърското дефиле, където Вазов пише най-хубавите си произведения – „Дядо Йоцо гледа“ и „Една българка“.

Искрен Карсимиров е част от проекта „НЕзабравимата България“, който стратира точно преди година. Проектът е насочен децата, като в рамките му, в родните училища из цялата страна целогодишно се преподават живи уроци по родолюбие, с които се припомня на подрастващите позабравени ценности.

По време на срещите си с младежите, участниците в „Незабравимата България“ прожектират и някои от документалните си филми, специално създадени за младите българи, за да не забравят корените си.

„Разказваме за заветите на Христо Ботев, Васил Левски, Захари Стоянов“, споделя Искрен Красимиров. Той преди време влиза в ролята на Захари Стоянов и от тогава се опитва да поддържа и в живота си неговите възгледи и прическа.

„Имаме си тефтерче, същото като това на Ботев и Левски, в него записваме всички приходи и разходи“, разяснява Красимиров. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама