Митов забранил на Надежда Нейнски да говори за преврата в Турция

16:51, 17 юли 16 / Политика 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Външният ни министър Даниел Митов забранил на посланикът ни в Турция Надежда Нейнски да коментира темата с опита за преврат в Турция. Премиерът Бойко Борисов бил единственият, който коментира темата, обяснили от Министерството на външните работи пред „24 часа“.

След опита за преврат в петък и последвалите десетки изказвания, коментари и анализи на събитията в южната ни съседка, българският посланик в Турция все още не се е изказала в нито една медия. При опита за сваляне на правителството и на Реджеп Ердоган загинаха десетки, а хиляди бяха ранени. По-рано днес стана ясно, че вече 6000 са задържаните за преврата.

"Спазвам указанията на моето министерство и се съобразявам с тях. В първите минути след началото на преврата лично министър Даниел Митов ме помоли настойчиво да не давам каквито и да е било изявления за случващото се в Турция", обяснила Нейнски.

От външното министерство са категорични, че въпреки липсата на коментар по темата, Надежда Нейнски през цялото време е била на поста си и още от нощта на опита за преврат тя денонощно следи ситуацията, подава информация към министерството и е на разположение на всички наши сънародници, в случай че имат проблем в Турция.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама