Кунева и Лукарски не искали да нарушават тишината на Борисов и Цацаров

16:39, 17 юли 16 / Политика 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Някой чувал ли е за тези почти две години вицепремиерът и образователен министър Меглена Кунева или икономическият министър Божидар Лукарски да са говорили по темата „Цацаров“ и за нереформираната прокуратурата и нейното влияние върху българското управление? Те не знаят да говорят по тази тема, не само защото не са убедени в думите си, а защото знаят, че техният началник е в симбиоза с главния прокурор и не искат да нарушават тази тишина.

Това обяви депутатът и зам.-председател на ДСБ Атанас Атанасов в предаването „Неделя 150“ по „Хоризонт“.

Според него Реформаторският блок се е превърнал в лесна мишена и плячка на една политическа измама заради лични властови амбиции на определени знакови лица в блока.

„На практика тези, които станаха министри с едно изключение, бяха готови да сключат всякаква сделка само и само да получат тези позиции и обезсмисли реформите – те изчезнаха“, поясни Атанасов.

По думите му това правителство е вредно за държавата и трябва да си отиде в един момент. „Тъмносиният“ депутат е категоричен, че има много теми, по които да се иска вот на недоверие, но реформаторите нямат достатъчно гласове в парламента, за да го доведат до успешен край.

„Притеснявам се за една бъдеща колаборация между ГЕРБ и БСП. Напоследък под влияние на правителствената информационна служба в страната започна да се говори само за опозицията“, обяви депутатът от ДСБ.

Относно изказването на премиера Бойко Борисов, че ако ГЕРБ загуби президентските избори, ще се върви към предсрочен парламентарен вот, е адресирано освен към партийните активисти, а и към министрите на Реформаторския блок.

„На министрите им се казва, че ако кандидатът на ГЕРБ не спечели, вече няма да са министри и да определят къде застават“, обясни Атанас Атанасов.

Според него в областта на сигурността се наблюдавала една абсолютна приемственост между управлението на Борисов с това на Орешарски.

„Борисов категорично продължи политиката на Орешарски в сектор „Сигурност“, а сега се опитват да ни убедят, че едните са опозиция на другите, което е пълна заблуда“, посочи вторият в ДСБ.

За случващото се в съседна Турция и опита за военен преврат той каза, че ситуацията не поражда преки заплахи за националната ни сигурност. Съществували определени рискове за в бъдеще и те трябвало да бъдат наблюдавани.

„Тези събития в Турция рязко отклоняват българското обществено внимание от съществените проблемите на българското управление. Управляващите доста ловко се възползват от тази ситуация. Всички заглавия, предавания, коментари са свързани с това какво се е случило в Турция и как българските властите се грижат за държавата ни“, допълни депутатът Атанас Атанасов.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама