Над 6300 нарушения при проверки на Инспекцията по труда в Пловдивско

16:24, 17 юли 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
6314 нарушения са констатирани при проверки на Инспекцията по труда в Пловдивско за първото полугодие. Това каза инж. Атанас Чернаев, директор на териториалното звено на институцията, цитиран от Радио Фокус-Пловдив.

По думите му 3666 от нарушенията са свързани с трудовите правоотношения, 1533 с осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд, 878 с безопасността по работните места, 204 с хигиената на труда и малко над 30, които касаят Закона за насърчаване на заетостта и Закона за държавния служител.

 „Общият брой на извършените проверки за полугодието е 1278. Нарушенията са констатирани основно в предприятия, които се занимават с производствена дейност, в сферата на преработвателната промишленост, също така и по строителните обекти”, обясни инж. Атанас Чернаев. Той добави, че продължават и случаите на работещи без трудови договори.

Около 50 са случаите за първите шест месеца на 2016 година, при които не е имало сключен трудов договор или той не е бил регистриран преди извършването на проверката. По отношение на нарушенията, свързани с работното време, инж. Атанас Чернаев каза, че те най-често се констатират в сферата на търговията и ресторантьорството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама