От ДЕОС предлагат единен паспорт за гражданите в Европейския съюз

16:05, 17 юли 16 / Политика 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един общ паспорт да бъде въведен за територията на ЕС. Това предложение дадоха представители на Движение за европейско обединение и солидарност (ДЕОС) по време дискусия  "Повече Европа или повече национални държави?". 

 

С единен паспорт ще се решат голяма част от досегашните проблеми. От ДЕОС дават за пример, че над 16 млн. души в ЕС имат смесен брак, а при тях винаги стоят затруднение  от типа какво да е гражданството на детето им. Партията предлага още общи листи за изборите за европейски представители, така че българи да могат да избират чужди кандидати.

 

От ДЕОС предлагат и наред с това да отпадне квотата за държавите по време на европейски избори. "Какво правим сега, когато не успяваме да запълним квотата с нормални хора, то го правим с талаш", разясниха образно от партията. Други предложения за спасяване на Европейския съюз след напускане на Великобритания са обща европейска външна политика, единна армия и специални служби.

 

Представителите на движението обаче се притесняват от думата "федерализация", тъй като тя стряскала повечето европейци. "Всеки гражданин на ЕС влагал различно значение в думата", смятат от политическата организация. По тази причина ДЕОС първо ще информират стъпка по стъпка етапите на целия процес на федерализация, но няма да наблягат на нея при среща със свои привърженици. 

 

Движението бе учредено през 2014 г. по време на протестните действия в страната. То се бори за по-голямо обединение на държавите в ЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама