Делян Добрев: Ако няма интерес към АЕЦ "Белене", трябва да затворим тази страница завинаги

14:13, 17 юли 16 / Политика 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако частният сектор не проявява интерес към проекта АЕЦ "Белене", държавата да индексира загубите и да затвори тази страница веднъж завинаги. Това коментира в ефира на БНР бившият министър на икономиката и енергетиката.

Коментарът бе по повод дискусите около проекта за АЕЦ "Белене" и изразеното от правителството убеждение, че изграждането на втора атомна централа е възможно.

"Никой инвеститор не обича да се говори прекалено преди сделка и това обяснява защо няма информация за евентуалните кандидати да строят", намекна той  и добави, че все пак, "ако един проект е толкова добър, най-изгодният, трябва да има опашка".

Делян Добрев потвърди, че ако се стигне до процедура за продажба на реактора, тя ще бъде напълно прозрачна. Половината членове в борда на Агенцията по приватизация са от опозиционни партии всяко съмнение за нередност ще бъде подложено на критика, аргументира се той.

Целта е да излезем от тази ситуация, репликира по-късно в студиото Крум Зарков от ИБ на БСП. Разнопосочното говорение според него ни е довело дотук - "да плащаме всеки ден десетки хиляди лихва".

"От една страна го спряха, сега пък имало инвеститори за този проект", коментира Зарков новата позиция на управляващите за АЕЦ "Белене".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама