14 години затвор за хасковлия убил свой съсед

12:56, 17 юли 16 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Хасково,  Окръжен съд –Кърджали наложи наказание от 14 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим на хасковлията Петър Желязко на 58 г., за умишлено убийство и държане на оръжие и боеприпаси без надлежно разрешение.

Петър Желязков бе признат за виновен за това, че на 6 юли 2014 г. в Маджарово, местността “Старите лозя,” умишлено умъртвил Назми Шериф , като го прострелял в областта на лявото слепоочие с пистолет. Според обвинителния акт, причината за извършване на деянието е била спор за имот.  

Петър Желязков бе осъден и за държане на огнестрелни оръжия - пневматична пушка с оптичен мерник, калибър 5,55 мм, видоизменена в огнестрелно оръжие и пистолет- самоделно устройство, пригодено за стрелба с патрони 22 калибър; и боеприпаси за огнестрелно оръжие - 184 броя патрони 22-ри калибър, 5 броя ловни патрони 16-ти калибър, без да има за това надлежно разрешение.

Приведено е в изпълнение наказанието лишаване от свобода от 4 месеца по предишно осъждане за извършено хулиганство.

Делото се гледа в Кърджали, защото подсъдимия поиска отвод на всички окръжни съдии в Хасково. Върховният касационен съд го разпредели на Окръжен съд-Кърджали.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама