Внуците на Панчо Владигеров гостуват на Дни на класиката в Балчик

12:16, 17 юли 16 / Култура 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фестивалът „Дни на класиката в Балчик“ 2016 ще бъде открит на 23 юли с участието на Държавна опера - Русе. В първия ден посетителите ще имат удоволствието да чуят драматичната кантата „Кармина Бурана“ от Карл Орф с диригент Владимир Бошнаков и солисти Мария Цветкова, Александър Баранов, Александър Крунев.

Седмото издание на фестивала ще се проведе от 23 до 30 юли 2016 година. Като в програмата му са включени едни от най –популярните и успешни български класически музиканти и оркестри. Като един от дните ще бъде посветен на джаза в класиката.

Специално за случая на 28 юли на сцената на фестивала ще бъдат поканени внуците на Панчо Владигеров – Александър, Константин и Екатерина Владигервови, които от години живеят и работят във Виена. Заедно с кавалджията Недялко Недялков и перкусиониста Стоян Янкулов – Стунджи те ще представят част от новия си албум, в който непринудено срещат джаза с класиката. Техен гост ще бъде виолончелистката Линда Манчева.

Родени в семейството на гениален композитор, братята Владигерови и сестра им завършват Българската музикална академия, която носи името на техния дядо – Панчо Владигеров. Тяхното класическо музикално образование им дава възможност да се впуснат в музикални авантюри, като умело прекрачват жанровите граници по пътя си. Стоян Янкулов, известен като Стунджи, разчупва традиционното звучене на тъпана и барабаните с нови техники и нестандартни музикални хрумвания. Съчетавайки автентичния фолклор и оригиналното звучене на перкусиите, Стунджи открива безкрайното разнообразие и емоционален заряд на българския фолклор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама