Въоръжени завзеха полицейски участък в Ереван, има заложници

11:59, 17 юли 16 / Свят 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въоръжена опозиционна група завзе полицейски участък в Ереван и задържа като заложник заместник-началника на полицията на Армения Валерий Осипян. Загинал е един човек, предаде БГНЕС, позовавайки се на местен телевизионен канал.

По-рано днес, цитирана от световни агенции,  въоръжената група от опозиционери обяви намерението си да промени ситуацията в Армения чрез въоръжено въстание. Тя поискала освобождаването на арестувания на 20 юни представител на опозицията Жирайр Сефилян, който е обвинен в организиране на престъпна група.

Коли на полицията, бронирани машини и военни камиони напълно са блокирали подстъпите към завзетата от опозиционерите сграда на патрулно-инспекционна служба на полицията. Жители на близките сгради разказали, че рано сутринта били разбудени от серия взривове и гърмежи.

Сега по покривите на домовете им са заели позиция снайперисти, а на телевизионните и фотожурналистите е отказан достъп по съображения за сигурност.

В разпространена декларация спецслужбите на Армения опровергават твърденията за въстание в Ереван. Те уточняват, че с опозиционната група се водят преговори за мирното й предаване на властите

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама