Правителството реагирало адекватно на ситуацията в Турция, призна Корнелия Нинова

11:51, 17 юли 16 / Политика 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП няма да внася вот на недоверие заради сектора по сигурността, заяви председателят на партията Корнелия Нинова. Според нея най-важно в момента е страната ни да бъде консолидирана. Нинова посочи също, че управляващите са реагирали адекватно на случващото се в южната ни съседка Турция. 

Тя допълни, че още в сряда трябва Народното събрание да излезе с обща позиция. "Мисля, че трябва да се следят внимателно процесите в Турция и ако се появи ново напрежение, трябва да се свика ново заседание на Консултативния съвет за национална сигурност", каза лидерът на БСП цитирана от БГНЕС.

Относно вота на недоверие Нинова заяви, че с председателите на партиите, с които са обсъждали тази тема, са решили да я оттеглят на този етап.

"Моментът не е подходящ за вот на недоверие на тема "Сигурност". В момента трябва да се обединим всички”, категорична беше тя. Нинова подчерта също, че в момента е доста сложна международната обстановка и затова политическото противопоставяне няма място. "

В този момент има място само България", подчерта тя. Нинова коментира и темата за демилитаризацията на Черно море и каза, че позицията на БСП е принципна по този въпрос.

"Как точно ще го запишем в проекта за решение на парламента, ще го обсъдим на дебатите в парламента, но държим това решение да влезе в зала, да се обсъди и да бъде взето от Народното събрание".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама