Първанов: Маршът на Ердоган в Истанбул е като този на Наполеон в Париж

10:11, 17 юли 16 / Политика 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Маршът на Ердоган в Истанбул е като този на Наполеон в Париж. Така лидерът на АБВ Георги Първанов коментира прекратения опит за преврат и последвалото победно шествие в подкрепа на Ердоган в Турция.

Той определи опита за преврат в Турция като "странен" и допълни, че някои детайли от него "изглеждат малко пренавити"в ефира на Нова телевизия. Първанов коментира и предстоящите прзидентски избори.

"Винаги съм готов с Борисов да се премерим на едни президентски избори. На тези избори това едва ли може да се случи, защото той очевидно няма да участва. Аз също съм под голяма въпросителна", каза президентът на България в периода 2002-2012 година.  

"Татяна Дончева трябва да е едно от имената, които да се обсъдят на преговорите за общ ляв кандидат", посочи Георги Първанов. На въпроса дали самият той смята да се кандидатира за президент на изборите наесен, той заяви: "Каквото имам да кажа, ще го кажа на преговорите. Иначе не е коректно". 

Първанов каза още, чр трябвало да имаме своите два реактора в "Белене". По думите му трябва да имаме повече от един газопровод. "Задължително трябва да си върнем "Южен поток". Турция не е добрият маршрут. Освен че от там маршрутът по-скъп, той е и по-несигурен", заяви още той. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама