Времето ще бъде предимно слънчево, на места ще превали

07:38, 17 юли 16 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес предимно слънчево ще се задържи времето над източните райони. Максималните температури все още ще са в широк интервал – от 22-23° в западните райони и до 32-33° на места в източните, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). 

 

В Източна България вятърът ще се ориентира от северозапад и там температурите ще се понижат. Над по-голямата част от страната облачността ще е значителна и на места ще превали дъжд, най-вече в централните и южните части.

 

Над Черноморието ще се задържи предимно слънчево. Постепенно вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е предимно умерен. Максимални температури на въздуха 29°-31°, а на морската вода 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. 

 

Над планините облачността ще е по-често значителна и на места ще превали краткотраен дъжд, в Родопите се очаква да прегърми. Ще духа до умерен северозападен, по билата силен юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, на 2000 метра – около 12°. 

 

В София температурата ще бъде около 20 градуса. Максималните ще са 23 градуса, а минималните 15 градуса. Очаква се да има заоблачване във вечерните часове, както и да има лек вятър около 3,5 м/с.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама