Железни мъже теглиха 18-тонна пожарна в Приморско

07:26, 17 юли 16 / Спорт 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вой на сирени от пожарна огласи цяло Приморско снощи и събра като на митинг българи и чужденци в центъра на града, видя репортер на Topnovini.bg. Причина за това не бе пожар, а традиционният турнир по силов многобой „Айрън Мен 2016“. В четвъртото му издание участваха най-силните мъже в България, както и чужденци. Надпреварата на железните мъже, чийто старт беше даден в 19 часа, бе част от кампанията „Силните срещу дрогата“.

Турнирът е от изключителна важност, защото определя кой да представи България на международно първенство „Най-силен славянин“, което ще се проведе в Словакия на 5 август.

Железните мъже премериха сили в шест атрактивни и тежки дисциплини – „Дърпане на пожарен автомобил 18 тона“, „Фермерска разходка“, „Мъртва тяга с автомобил“, „Гигантски дъмбел-щафета“, „Кобилица – щафета“ и „Камъните на Атлас“. Първото място взе Рамон Касагранда от Румъния.

В началото никой от участниците не можа да издърпа 18-тонния пожарен автомобил. Оказа се, че той е позициониран при обратна денивелация и вместо железните мъже да го дръпнат, в момента в който шофьорът освободи спирачката, той повлече тях. Но след като коригираха посоката, всичко си дойде на мястото за радост на многобройните зрители, които очакваха адреналин и шоу. И ги получиха.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама