Потвърдиха задържането под стража на двама каналджии на афганистанци

17:09, 14 юли 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският окръжен съд потвърди съдебния акт на Районния съд в Пловдив, с който беше наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" на Марио Б. и Живко Д. като правилен и законосъобразен, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив.

Припомняме, че Районната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство спрямо 54-годишните Данчо Д. и Пламен П., 32-годишния Марио Б., и 38-годишния Живко Д. за противозаконно подпомагане на чужденци да пребивават в страната с цел имотна облага.

На 6 юли около 5 часа в района на 119-и километър на автомагистрала "Тракия" край Пловдив автопатрул на полицията спира за проверка лек автомобил "Фолксваген Шаран", управляван от Данчо Д. и установява, че в колата пътуват 9 граждани на Афганистан.

Малко по-късно е бил спрян и микробус "Мерцедес Вито", с водач Пламен П., в който пътували още 13 граждани на Афганистан. Пред двете коли се е движел ескортиращ ги лек автомобил "Лада", управляван от Марио Б., като с него пътувал и Живко Д. Сред чуждите граждани е имало и деца на 15 и 16 г.

Разследването по случая се провежда от отдел "Криминална полиция" към ОД на МВР - Пловдив, под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама