Турция засилва мерките за сигурност по летища, гари и автогари

14:05, 14 юли 16 / Свят 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Засилени мерки за сигурност по летищата, гарите и автогарите предприемат властите в Турция, съобщава timeturk.com, цитиран от в. „Акшам“.

Решението е било взето на среща между министерството на транспорта и полицията след поредния атентат в страната, при който загинаха 45 души, а близо 200 бяха ранени.

Мерките ще влязат в сила в близките дни.

Според новите правила служителите на автобусните компании вече ще имат специални регистрационни номера. Билетите ще бъдат с код и ще се продават само след идентификация с лична карта. Пътниците и изпращачите или посрещачите ще се допускат само след представяне на документ за самоличност. Местата ще бъдат охранявани от въоръжени с автомати пицаи. Предвижда се в автобусите, особено в рисковите области, да пътуват и цивилни полицаи, както в самолетите. По всички транспортни обекти ще бъдат въведени и контролно-пропускателни пунктове.

Първончално мерките са били приети за летище „Ататюрк“, където на 28 юни бе извършен терористичен атентат, но ще бъдат въведени и за гарите, метрото и автогарите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама