Нова наредба регламентира финансирането на спортните клубове в Кубрат

12:18, 14 юли 16 / Спорт 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет в Кубрат прие нова Наредба за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на общината.

Основните цели на нововъведението са максимално обективно и справедливо разпределение на средствата, съобразно спортните постижения на всеки клуб и информираност на гражданското общество относно реда за разходване на средства, предвидени за спорт на територията на Община Кубрат.

Ръководството на общината смята, че прилагането на новата наредба би довело до по-ефективна дейност на спортните клубове. Очаква се целесъобразно разходване на предоставените средства, като са предвидени сериозни санкции при недобросъвестност от страна на клубовете.

Според разпореждането, средства ще се предоставят на спортни клубове, развиващи детско-юношески спорт и спорт за всички, учебно-тренировъчна и състезателна дейност, спортно майсторство, както и за закупуване на спортна екипировка, уреди и съоръжения и участия. Размерът на финансовото подпомагане за спортните клубове ще е на база на постигнатите спортно-технически резултати от състезателите и отборите, спортна база и условия за развитие, както и степента на участие в спортните прояви. Условие е клубовете да развиват дейността си на територията на община Кубрат.

Спортните клубове, желаещи да получат финансови средства от Община Кубрат, подават заявление до председателя на постоянната комисия по култура, спорт и вероизповедания към ОбС в срок до 31 януари на текущата година.

Отпуснатите финансови средства трябва да бъдат пряко свързани с дейността на съответния спортен клуб. Тези, които използват финансовите средства не по предназначение, ги възстановяват в пълен размер заедно с лихва, определена според основния лихвен процент към момента на предоставяне на средствата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама