Неврологичната клиника в Първа МБАЛ - София с ремонт за 350 хил. лева (снимки)

14:00, 13 юли 16 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Неврологичната клиника в Първа МБАЛ – София вече е обновена след лошото състояние, в което беше години наред. Ремонтът е направен със средства от Столичната община и от болницата в размер на 350 хил. лева.



Обновени са подовата настилка, облицовката на стените, подменена е вътрешната дограма, поставени са окачени тавани и ЛЕД осветление, подменени са медицинските панели, изградени са санитарни възли за хора с увреждания, направен е ремонт на ВиК, има и нова ел. инсталация.



Предстои да се ремонтира отоплителната система в клиниката. Освен цялостен ремонт на неврологичното отделение, е подновен и покрива на лечебното заведение, където е поставена хидроизолация и са подменени керемидите.



За 2016 г. общината е отделила общо 1,6 млн. лева за общинските болници и диагностично-консултативни центрове. Очаква се и европейско финансиране по проекти в размер над 1 млн. лева.



През последните години са инвестирани над 10 млн. лева в общинските здравни заведения в София, отбеляза столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на откриването на ремонтираната клиника.



„Средно се отделят по 8 млн. лева на година за дофинансиране на общинските болници за дейности, които са извън Здравната каса“, каза още тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама