Бърни Сандърс подкрепи Хилари Клинтън в битката ѝ за президент на САЩ

22:52, 12 юли 16 / Свят 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бърни Сандърс подкрепи Хилари Клинтън за президент на САЩ. Бившият съперник на Клинтън на вътрешния вот в Демократическата партия заяви, че „тя трябва да стане нашият следващ президент”.

Така се слага окончателен край на сагата с вътрешната кампания в Демократическата партия за излъчване на кандидат за държавен глава дни преди конвента. Той трябва да вземе окончателното решение.

„Секретарят Клинтън спечели процеса по номинация в Демократическата партия и аз я поздравявам за това. Тя ще бъде номинацията на Демократическата партия за президент. И аз възнамерявам да направя всичко по силите си, за да стане сигурно, че тя ще бъде следващият президент на САЩ”, каза Сандърс, който се присъедини към Клинтън на предизборен митинг в Портсмут, Ню Хемпшир.

„Днес дойдох тук не, за да говоря за миналото, а за да се фокусирам върху бъдещето. Това бъдеще ще бъде оформено повече от това, което се случи на 8 ноември...в сравнение с всяко друго събитие в света. Дойдох тук, за да заявя възможно най-ясно защо подкрепям Хилари Клинтън и защо тя трябва да стане нашият следващ президент”, обяви Сандърс.

„Хилари Клинтън ще бъде изключителен президент и аз съм горд да стоя тук до нея”, убеден е той. В края на обръщението Клинтън и Сандърс се прегърнаха, а присъстващите започнаха да скандират „Хилари”.

Хилари Клинтън от своя страна се обърна към бившия си конкурент и каза: „Гордея се да се боря заедно с теб, защото, мой приятелю, настъпи време за всички нас да се изправим заедно”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама