Главният прокурор разпореди пълна проверка по случая "Ембака"

22:46, 12 юли 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил пълна проверка на работата на наблюдаващия прокурор по делото срещу Емил Първанов - Ембака. Той преби до смърт работник на магистрала "Струма" преди година. Съдът днес го освободи срещу най-леката мярка - "подписка", въпреки че прие, че срещу Първанов са събрани достатъчно доказателства.

От държавното обвинение обявиха, че той остава с мярка „задържане под стража“, след като срещу него е внесено нов обвинителен акт. Този път той е от Софийска районна прокуратура с обвинение за закана за убийство.

Районна прокуратура повдигна и обвинение на Емил Първанов за подбуждане към палеж и на собствено основание Прокуратурата в София постанови задържането до 72 часа на Емил Първанов.

Главният прокурор като се запозна с мотивите на Апелативен съд София, с които съдът измени мярката "задържане под стража" на Емил Първанов в най-леката "подписка", разпореди на Инспектората на Върховна касационна прокуратура пълна проверка на работата на наблюдаващия прокурор от Благоевград Георги Качорев. Това съобщи пред агенция "Фокус" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, като допълва, че целта е да се установят причините за забавянето на разследването".

Арнаудова посочи и че Окръжната прокуратура в Благоевград ще положи максимални усилия до 7 дни на Първанов да му бъде повдигнато обвинение и за квалифицирано убийство – убийство по хулигански подбуди. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама