Заслужил артист на Русия блести в „Балетна гала“ в Летния театър

19:37, 12 юли 16 / Култура 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Балетна гала“ ще събере варненци и гостите на града тази вечер в рамките на Опера в Летния театър и Международния музикален фестивал „Варненско лято“. Спектакълът е тази вечер от 21 ч. Заслужилият артист на Русия Сергей Бобров, артистичен директор на Държавния театър за опера и балет в Красноярск и главен балетмайстор на Държавна опера - Варна, е режисьор на „Балетна гала“, която се осъществява с подкрепата на фонд „Култура“ при Община Варна и Министерството на културата на Русия. Това ще бъде едно грандиозно шоу с оригинални декори, пищни костюми, специални светлинни и мултимедийни ефекти, обещават организаторите.

Асистент-хореографи на Бобров са Сергей Антонов, Олеся Алдонина и Демид Зиков. Участват солисти на Държавния театър за опера и балет в Красноярск и варненската Държавна опера, като фокусът на вниманието безспорно ще бъде насочен към примабалерината на Болшой театър до 2015 г., заслужил артист на Русия - Елена Андриенко. Освен нея ще танцуват Мария Литвиненко - з. а. на Русия, Олеся Алдонина, Демид Зиков, Кирил Литвиненко, Надежда Панфилова, Денис Погорелий, Кирил Буличев, Елена Погорелая, Георгий Болсуновский, Елена Свинко, Иван Карнаухов, Екатерина Булгутова, Юрий Кудрявцев, Илияна Славова, Павел Кирчев.

Елена Андриенко завършва Киевското хореографско училище. Продължава обучението си в Москва при София Головкина. От 1991 г. е в трупата на Болшой театър. В разнообразния си репертоар има лирически, романтични и комически-гротескни роли. Критиката отбелязва творчеството на балерината като оригинална сила на характера, съчетана с елегантна женственост. Елена Андриенко е първата изпълнителка на Принцесата - Лебед в премиерния спектакъл на „Лебедово езеро“ в хореография на единствения носител на Голямата награда от Международния балетен конкурс във Варна Владимир Василиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама