Около 400 таланти от пет държави показаха умения в международен танцов фестивал в Несебър

18:37, 12 юли 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Амфитеатърът в града на ЮНЕСКО отново се превърна в сцена на изкуствата, където 400 участниците от България, Литва, Турция, Гърция и Словения показаха своите умения, талант и перфектно артистично присъствие. За трети пореден път там се проведе Международния летен танцово-гимнастически фестивал „Несебър 2016“.

След като няколко дни талантите впечатляваха и предизвикваха възхищение не само на амфитеатъра, но и по улиците на старинния град с интересни флашмобове, се стигна до дългоочаквания момент - награждаване на отличените на специална церемония. Най-артистична участничка стана Меган Цанева – от Мини балет „Империя“ – Сливен, а най-артистичен участник - Борут Грегорич от Спортен клуб „Салто“, Словения. Призът за дебют отиде при Спортен клуб „Флип Пиран“ от Словения.

Наградата на Община Несебър спечелиха талантите от СК „Враврониос“ от Маркопуло, Гърция. Трето място за артистичност заеха представителите на СК „Лаврио“, Гърция. СК „Салто“ от Словения се нареди на второ място по артистичност, а първото място тази година си спечелиха талантите от СК „Стефан Данчев“ от Сливен.

Сред любопитните акценти от проява бе определяне на Мис и Мистър фестивал. Носители на титлите са Кадир Зонар от Спортен клуб „Салутем денс и гимнастика“, Турция, и Йоргита Гайде от Спортен клуб „Акела“, Литва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама