Боксов клуб "Русе" отбеляза подобаващо своя номер 1 в Световната ранглиста

18:15, 12 юли 16 / Спорт 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стойка Петрова е категоричен водач на ранглистата на Международната асоциация по аматьорски бокс (AIBA) за категория до 54 кг. при жените към днешна дата. Този повод и спечеленото през май сребро на Световното първенство в Казахстан, днес бяха отбелязани подобаващо от нейния клуб - БК "Русе".

Състезатели, треньори и ръководители в клуба, както и други боксови деятели и спомоществователи присъстваха на тържеството.

Водещ бе един от доайените в журналистиката в града Александър Недков, който описа наскоро 100-годишната история на бокса в Русе в книгата си "Привилегия без давност". Той не пропусна да припомни историята и настоящето на БК "Русе" с редицата родни и международни успехи. Естествено бе обърнато особено внимание на Стойка Петрова, признанието с първото място в ранглистата на AIBA, дошло след среброто от Световното и естествено предисторията с редицата медали на българския и международния ринг, както и 17-те златни отличия от държавни първенства.

Петрова получи поздравителен адрес, грамота и специална парична награда от ръководството на клуба, отличен бе и личният й треньор Павел Сяров.

Боксьорката не пропусна да поздрави ръководството в лицето на ген. Александър Стефанов и Илия Сяров, всички треньори и състезателки на русенския клуб, с чиято помощ продължава да е най-добрата в своята категория. "Защото това е факт, независимо от някои неясни критерии и извънспортни съображения, лишили я от заслужено признание у нас", категорични бяха присъствалите.

Някои от по-младите съотборнички на Стойка Петрова също не пропуснаха да й благодарят, че ги вдъхновява за нови успехи на боксовия ринг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама