Разширяват кръстовище при благоевградско училище

18:02, 12 юли 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинарите в Благоевград предприеха нови действия за облекчаване на трафика в централната градска част.

Ден след започване на строително-монтажните работи на Причкаповото кръстовище, кметът Атанас Камбитов разпореди да се разшири и настоящото при Трето основно училище на булевард "Св.Св. Кирил и Методий".

Съществуващото вече кръгово кръстовище ще бъде с нови параметри, с цел да се улесни преминаването на автомобилите и да не се образуват „тапи“ в най-натоварените часове.

Специалистите са съобразили трафика и промяната на съоръжението и с близостта му с учебното заведение, като ще бъдат взети всички необходими мерки за обезопасяване на района и децата, които в учебно време активно преминават платното за движение. 

В момента, паралелно протичат и дейностите по реорганизиране на кръстовището, което свързва улиците „Владо Черноземски“, „Христо Татарчев“ и бул. „Васил Левски“ и „Джеймс Баучер“. 

Днес по трасето бяха унищожени 18 дългогодишни чинара. Това предизвика масово недоволство на благоевградчани, възмутени от това, че се погубва зеленото богатство за сметка на асфалта.

Първоначално за движение ще бъде затворен участъкът при улица „Крушево“.

Автомобилите ще преминават по близките улици, като движението по тях ще се извършва двупосочно. По обходните пътни артерии няма да бъде позволено паркирането, като моторните-превозни средства, в нарушение, ще бъдат репатрирани. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама