Нинова: ГЕРБ са царе на изборните манипулации

17:32, 12 юли 16 / Политика 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Говорихме за създаването на един много общ фронт за борба на всички видове фалшификации на изборите, на които сме били свидетели, че през времето ГЕРБ са царе. Те това го могат перфектно. Започваме организация между партии и граждански движения за предотвратяване на всякакви фалшификации.

Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова след срещата ѝ с председателя на „Движение 21“ Татяна Дончева. Ръководствата на двете политически формации проведоха първи разговор относно общо явяване на президентските избори.

В края на миналата седмица на „Позитано“ 20 бе проведен вътрешнопартиен референдум, от чието решение стана ясно, че червените редици искат да се коалират с "Движение 21“. На първата им среща не са били обсъждани конкретни имена за обща кандидатура. Двете леви формации са постигнали съгласие относно виждането си за политиката на ГЕРБ.

„Провал на ГЕРБ във всички сфери. Общата ни позиция за оценката на този мандат е: не балансирана външна политика; вътрешна политика, която разединява, а не обединява народа; поведение, което не пази конституционните права на българските граждани; липса на всякаква социална чувствителност. Ние отричаме този модел на управление. Отрицание и промяна е целта ни“, обяви Нинова.

„Кога ще говорим за имена, дали имената на лидерите трябва да бъдат включвани в сметките и т.н. ще стана ясно след време“, посочи на свой ред Татяна Дончева.

"Едните ще казват: „Кои са „Движение 21“ и колко процента имат те“, на което други ще отговорят: „Да, но лидерът на движението е втори по рейтинг. Бъдете добри да се съобразите с този факт“. Казвам го в престъпна скромност“, подчерта Дончева. Тя бе категорична, че няма да се обидят или да прекъснат сътрудничество по важни въпроси, ако преговорите претърпят неуспех.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама