Ремонтират ул. "Богатица" с удължено работно време по нареждане на Фандъкова

17:19, 12 юли 16 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на София Йорданка Фандъкова провери строителните дейности на ул. „Богатица“ в участъка от бул. „Арсеналски” до бул. „Джеймс Баучер”, съобщиха от Столичната община. По време на проверката Фандъкова е изискала от екипите на изпълнителя - фирма „Щрабаг“, да работят с удължено работно време и да следят стриктно за качеството на вложените материали и направените строително-монтажни дейности. 

"Обектът е сложен, защото тук на практика работят няколко фирми, подменя се изцяло подземната инфраструктура и се разширяват пътните платна", посочи кметът Фандъкова. 

Реконструкцията започна на 30 юни и предвижда изграждане на нова канализационна и водопроводна мрежи, разширение на пътното платно, изграждане на осветление, тротоари и озеленяване. 

Участъкът на ул. „Богатица“ от бул. „Арсеналски“ до бул. „Джеймс Баучер“ е с дължина от половин километър. По график строителните дейности трябва да приключат в края на годината. До момента са изпълнени части от отливния и битовия канал. На проверката са били и зам.-кметът Дончо Барбалов и кметът на район Лозенец Любомир Дреков.

Продължава изпълнението на ремонтните дейности на бул. „Черни връх“ от бул. „Тодор Каблешков“ до ул. „Флора Кънева“, ремонта на бул. „Владимир Вазов“ и бул. „Витоша“. 

В края на миналата седмица започна изграждането на ул. „Обиколна“, а на 16 юли започва реконструкцията на ул. „Козлодуй“, където се предвижда разширение на пътните платна, изграждане на нови тротоари и осветление и полагане на релсов път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама