Над 5000 бургазлии са подали данъчни декларации с ПИК

16:32, 12 юли 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
5196 бургазлии са използвали тази година личния си персонален идентификационен код, за да подадат годишната си данъчна декларация. Други 6668 са направили това по електронен път, съобщават от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас.

С ПИК вече са достъпни още две нови електронни услуги на НАП. Самоосигуряващите се лица ще могат да подават две нови заявления – за приоритетно плащане на осигурителни вноски и заявление за приоритетно плащане на осигурителни вноски за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

С ПИК клиентите на НАП могат да ползват много електронни услуги, които им спестяват разходката до офисите на Агенцията, а при подаване на годишните си декларации за облагане на доходите с персонален код, гражданите ползват облекчение от 5% от данъка за довнасяне.

Персоналният код на НАП е безплатен и безсрочен и се издава в офиса на НАП по постоянен адрес. До момента от НАП Бургас са издадени повече от 30 000 персонални кода, в цялата страна са близо 500 000.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама