Калуди Калудов представя учениците от майсторския си клас

16:06, 12 юли 16 / Култура 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Великият тенор Калуди Калудов ще представи българските и чуждестранните си ученици заедно със Симфониета – Шумен в четвъртък от 19.05 часа в концертна зала „проф. Венета Вичева”.

В програмата шуменци ще чуят прекрасни и любими арии и дуети от Чайковски, Пучини, Бизе, Верди, Доницети, както и популярни и обичани италиански канцонети. Диригент на оперната гала ще бъде Станислав Ушев.

Калуди Калудов завършва Музикалната академия в София като ученик на доц. Лиляна Жабленска. Дебютира на Пловдивска сцена в ролята на Алфред от операта на Верди – “Травиата”. От декември 1978 година е солист на Националната опера – София, на чиято сцена пее в продължение на 12 сезона.

През 1992 година Калуди Калудов създава Оперния фестивал “Вива ил канто” в Чешин, Полша, на който е артистичен директор в продължение на 13 години.

В последните години, паралелно с изпълнителската си дейност активно се занимава и с вокална педагогика. Организира Майсторски класове в България, Румъния, Бразилия, Полша, Финландия и др.

През 2003 година е преподавател в Музикалната академия на Катовице, Полша, където защитава научна преподавателска степен – доктор. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама