Спешно търсят спасители за 5 неохраняеми плажа в Бургаско

16:05, 12 юли 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областната администрация в Бургас търси спасители за 5 неохраняеми плажа в региона. Това става ясно от публикувана днес обществена поръчка, показа справка на Topnovini.bg.

Поръчката обхваща осигуряването на водноспасителни дейности на територията на морските плажове "Иракли", "Поморие-север", "Атанасовска коса", "Алепу" и "Корал", както и в прилежащата им акватория на Черно море, в границите на охраняемите зони, обозначени на предоставените от възложителя схеми. Водноспасителната дейност следва да се осъществява при стриктно спазване на изискванията на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи.

Работното време на спасителните постове е от 08:00 ч. до 18 ч. всеки ден. Те трябва да бъдат обезпечени с водни спасители с придобита правоспособност след обучение и успешно положен изпит. Спасителите трябва да притежават заверен талон за 2016 г.

Общата прогнозна стойност на поръчката е 58 838 лв. без ДДС.

Срокът за получаване на оферти е до другия вторник – 19 юли.

Припомняме, че преди около две седмици правителството спешно отпусна допълнителни 700 хил. лв. с идеята да се осигурят спасители на неохраняемите плажове по цялото Черноморие заради зачестили инциденти.

„Животът и здравето нямат цена, затова отделяме тези средства и така подпомагаме и сигурността на хората, и туризма. Но при толкова туристически браншове и предприятия е можело да се осигурят плажовете“, коментира тогава премиерът Бойко Борисов решението на Министерския съвет.

След седмица ще стане ясно дали изобщо има желаещи за спасители на посочените плажове. Миналата година също имаше идентична обществена поръчка, но не се яви нито един кандидат и спасители на бяха осигурени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама