Наказаха със затвор мъж, обсебил „Мерцедес“

16:02, 12 юли 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският районен съд наложи ефективно наказание на мъж от Силистренско за обсебване на автомобил. 38-годишният Д. Георгиев беше признат за виновен в противозаконно присвояване на „Мерцедес“ с варненска регистрация на стойност 2300 лв.

През април миналата година Георгиев се договорил със собственика на колата да я купи с разсрочени вноски. Той започнал да я ползва, като получил малкия талон и един контактен ключ, а предаването на останалите документи и нотариалното изповядване на сделката щяло да се извърши след окончателното изплащане на договорената продажна цена. Подсъдимият не спазил уговорката до началото на май да заплати всичко дължимо или да върне автомобила на собственика му, започнал да се крие и да не отговаря на телефонни повиквания.

Георгиев е осъждан многократно за престъпления против собствеността, като е търпял ефективно наказание в затвор, включително и за друго обсебване на чужд автомобил. Днес в процедура на съкратено съдебно следствие съдът му наложи наказание от 3 години лишаване от свобода. След редукция на наказанието с 1/3 Георгиев следва да изтърпи 2 години в затвор при първоначален строг режим. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама