Потвърдиха паричната гаранция на мъжа, обвинен в отвличане на 18-годишна

15:38, 12 юли 16 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният съд потвърди мярката за неотклонение „парична гаранция“ от 1500 лева на Юлиян Мирчев, която беше изменена от „домашен арест“ от Варненския окръжен съд. Мъжът е разследван за отвличане на 18-годишно момиче, извършено през юни в централната част на Варна. Втората съдебна инстанция остави без уважение частния протест на прокуратурата срещу изменената процесуална мярка за принуда.

Пресслужбата на съда припомня, че 52-годишният Мирчев е привлечен като обвиняем за две тежки престъпления - отвличане и притежание на незаконно оръжие. Макар и по-малко от месец след началото на разследването, са събрани достатъчно доказателства, които показват вината му. Освен показанията на пострадалото момиче, има и свидетелски разкази на други две жени, които разказват за идентично поведение на обвиняемия спрямо тях (предложение за работа, пътуване с автомобил и „отклонение“ в гора, последвано от покана за сексуален контакт). Пострадалото 18-годишно момиче се е съгласило да пътува в автомобила на обвиняемия, след като било излъгано, че ще му намери работа, която уж предлагал негов приятел. По пътя за среща с бъдещия си работодател, без съгласието му момичето било отведено в гориста местност край село Каменар. Именно там получила и „неприличното предложение“.

Днес съдът прие като доказателства договори за изработването на изделия, за които Мирчев вече е получил възнаграждение и следва да изпълни поръчките. Той дължи издръжка на децата си и наем на наетото жилище. И според втората съдебна инстанция по-леката мярка за неотклонение „парична гаранция“ ще му даде възможност да работи, да изпълнява сключените договори и задълженията си, и да съдейства на разследването.

Съдът обърна внимание на наблюдаващия делото прокурор да назначи медицинска и съдебно-психиатрична експертиза, която да установи здравословното състояние на Мирчев.

Решението на Апелативният съд е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама