Промените в Наредба 1 на Шумен ще бъдат готови до началото на октомври

15:25, 12 юли 16 25 614 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До 1 октомври измененията в Наредба 1 на община Шумен трябва да са готови. Това реши днес на заседание Временната комисия за осъвременяване на нормативния акт.

Комисията е съставена от 13 общински съветници, сред които членовете на правната комисия към местния парламент.

Предстоят още три заседания на временния орган. Те ще са достъпни и за граждани. Шуменци ще имат възможност да участват пряко в осъвременяване на правилата за опазване на обществения ред на територията на общината. Освен да присъстват лично на заседанията на временния орган, те ще имат възможност да подават свои предложения за промени на гише № 6 в сградата на Общината или на сайта на кметството, като документите трябва да са адресирани до Общински съвет-Шумен.

До осми август гражданите и институциите могат да подават сигнали и препоръки за изменения в Наредба 1.

Временната комисия ще изиска от местната администрация, Районното управление на МВР в града и други контролни институции подадените жалби и сигнали на граждани за времето от средата на 2013 до края на юни 2016 година. По този начин членовете на комисията ще имат възможност да анализират от какво най-често се оплакват шуменци.

Корекциите в Наредба 1 ще бъдат публикувани на сайта на Община Шумен на 1 октомври. В продължение на две седмици гражданите ще имат възможност да се запознат с актуализирания документ, след което той ще бъде подложен на обществено обсъждане.

Следващото заседание на Временната комисия ще бъде на 17 август от 13.30 часа. През септември тя ще работи на 1 и 20 септември отново от 13.30 часа.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама