Неправоспособен шофьор, блъснал се в стълб, беше осъден в Русе

15:19, 12 юли 16 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенският районен съд е признал за виновен мъж, седнал зад волана без правоспособност. Обвиняемият вече е бил наказван по административен ред за такова деяние от директора на РПУ-Ветово през ноември 2015 г. Нарушителят го повторил преди да е изминала година от първото му санкциониране, поради което се озовал на подсъдимата скамейка.

Новото нарушение мъжът извършил през април 2016 г. Не само че седнал зад волана без книжка, ами и след употреба на алкохол. Непосредствено преди кръстовището с улица „Никола Петков“ мъжът загубил управлението на автомобила, напуснал пътното платно в дясно и се блъснал в стълб на контактната тролейбусна мрежа.

На мястото случайно се оказал полицейски патрул на сектор „Пътна полиция”. Служителите на реда тествали водача за употреба на алкохол, като дрегерът отчел концентрация от 0.57 на хиляда в издишания въздух.

По закон, когато някой шофира след консумация на алкохол между 0,50 и 1,20 промила, той бива наказван по административен ред. Пред съда застава, само ако алкохолът е над 1,20 промила.

Мъжът, който е с чисто съдебно минало, бил освободен от наказателна отговорност, която е заменена с административна. Наложена му е най-ниската предвидена в такива случаи глоба – 1 000 лева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама