Съдят килъри на петрички ресторантьор

15:08, 12 юли 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изправят пред съда в Благоевград убийците на петричанина Орхан Изиров.

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу задържаните за кървавото престъпление, извършено в началото на миналата година - Георги Георгиев и Радослав Валеов.

35-годишният Георгиев е от санданското село Склаве, а съучастникът му Валеов е от симитлийското село Полена.

Двамата обвиняеми се познавали от изтърпяването на ефективни наказания в Гърция. В затвора Георгиев разказал на Валеов за извършваната от него заедно с Орхан Изиров престъпна дейност, свързана с наркоразпространение. Той представил версията, че партньорът му го е „завлякъл“ с голяма сума пари, като в отговор Валеов предложил да го убие, се сочи в обвинителния акт.

Орхан Изиров приживе имаше ресторант в село Яворница.

С обвиняемия Георгиев се познавал от 2007 година.

Георгиев лично или чрез други лица -мулета, пренасял през границата с Гърция хероин, с който Изиров търгувал – обикновено около половин килограм на пратка. За целта наркотикът бил оставян на определено място, откъдето пласьорът го вземал. Срещите на двамата ставали в барчето, където понякога Георгиев носел парите. Друг път ги оставял на уговорено място. Така с течение на времето покрай сделките, които извършвали, Георгиев натрупал дълг към Изиров от около 15 хиляди евро.

Убийството на Изиров е в района на село Първомай, Петричко. Той бил извикан от Валеов и Георгиев на среща. Орхан пристигнал в предварително съгласувания час, излязъл от автомобила, пушейки цигара, без да гаси двигателя и светлините. В това време Валеов изскочил и започнал да стреля. Намирайки се на около 3-4 метра пред пострадалия, обвиняемият произвел няколко изстрела, насочени към лицето, а след като покосеният от куршумите мъж паднал на земята по гръб. Обвиняемият изстрелял още 2-3 куршума в главата му, е установено в хода на разследването.

Седмица след убийството, в обитаваната от Георгиев и Валеов квартира открили пакети с близо 3 килограма канабис, патрони за автомат „Калашников“, заглушител и сумата от 5000 евро, за която Георгиев в хода на разследването обяснил, че е печалба от игри на „Еврофутбол“.

При повторно претърсване на жилището, в спалнята над гардероба по цялата му дължина била забелязана лайсна. В установена зад нея ниша били намерени автомат с пригодени бази за монтиране на оптически прицел, сигнално-газов картечен пистолет, пистолет „Макаров“, празни пълнители, кутийки с патрони и около 400 грама хероин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама