Кметът на Разград с работно посещение в Швейцария

14:51, 12 юли 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Разград д-р Валентин Василев и Недим Тахиров - директор дирекция „Програми и околна среда“ заминават днес на работно посещение в Швейцария,  съобщиха от общинската администрация. Там те ще се запознаят с швейцарския опит в събирането, съхраняването и третирането на опасни отпадъци от бита.

В делегацията от България са още представители на петте общини, които ще се включат в пилотния проект, от Министерския съвет, Министерството на околната среда и водите, Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

В сряда групата ще участва в семинар и посещение на инсинератор за изгаряне на отпадъци “Valorecï. Същия ден в Базел ще бъде проведена дискусия на тема „Политики в управлението на отпадъците и добри практики в Конфедерация Швейцария”, ще се коментира и управлението на отпадъци.

На 14 юли предстои посещение в търговски център, където ще бъде представено  събиране на опасни отпадъци от домакинства чрез търговци, аптеки и магазини за санитарни материали. В центъра за събиране на отпадъци Walchwil, на групата от България ще бъде представена Асоциацията за управление на отпадъци ZEBA, събиране на отпадъци и депониране в Кантон Цуг, организация на работа, компетенции, възможности за обезвреждане, финансиране. Ще се проведе и дискусия на тема „Видове отпадъци за събиране, количества, оборудване, здравословни и безопасни условия на труд, разходи, обезвреждане.“

Последният ден от посещението ще бъде в Цюрих, където ще се представят процесите по управление на отпадъци в града, където ще бъде направена и презентация на мобилно събиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама