Подменят контейнерите за смет в Сливен

14:48, 12 юли 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поетапна подмяна на съдовете за смет започна в Сливен, обяви на пресконференция на общинското ръководство заместник-кметът по устройство на територията и строителство Стефан Кондузов. Той съобщи, че ще бъдат подменени

500 контейнери за смет ще бъдат подменени в Сливен на първи етап от процедурата, съобщи заместник-кметът Стефан Кондузов. Той обяви, че в града е започнала поетапна подмяна на съдовете за смет. Смяната вече в факт  в центъра на Сливен. Нови съдове за смет ще бъдат поставени и в останалите квартали.  Общо контейнерите за града са 1500, като на първия етап се подменят 500. Още толкова ще бъдат сменени на следващ етап, когато има средства за целта.

"Получени са около 500 броя  нови съдове.  На всеки от тях ще има надпис с името на фирмата по чистота, както и индивидуален номер за всеки квартал, за да се знае кой съд от къде е. Старите съдове, които могат да бъдат ремонтирани, също ще се използват и отново ще бъдат върнати по места", обясни Кондузов. Той каза още,  че започна миене на главните улици в Сливен. Целта е намаляване на фините прахови частици в атмосферата. Мие се през нощта, за да не се пречи на движението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама