Глоби до 300 лв. иска общински съветник за ходещите голи и боси в центъра на Бургас

14:44, 12 юли 16 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Глоби от 100 до 300 лв. да бъдат налагани на тези, които ходят в „неприличен външен вид” в центъра на Бургас. Това предлага общинският съветник от ГЕРБ Румен Ангелов, който е внесъл докладна записка за изменение и допълнение на Наредбата за опазване на обществения ред на територията на общината. Под „неприличен външен вид” той има предвид хората, които са без дрехи, голи до кръста, без обувки или чехли.

„През последните години в гр. Бургас сме свидетели на едно поведение, което е в разрез с моралните норми за нормален външен вид и поведение. Това е ходенето без дрехи и с боси крака на лица от мъжки и женски пол в ЦГЧ, което смущава и нарушава спокойствието на гражданите на гр. Бургас“, пише в мотивите си за предложението Ангелов. Според него подобни гледки по центъра уронвали престижа на Бургас като най-добър град за живеене в България в лицето на всички туристи, които ни посещават всяка година. По неговите думи, все повече граждани изразявали възмущение от подобно поведение и настоявали за предприемане на ограничаващи мерки.

Румен Ангелов посочва, че целта на изменението и допълнението на наредбата е да се въведе ред и контрол и ограничаващи мерки при нарушаването на моралните норми за външен вид, водещи до нарушаването на спокойствието на гражданите в центъра на Бургас. В подкрепа на своето искане той посочва, че предлаганото изменение на Наредбата за опазване на обществения ред е в съответствие с нормативните актове от по-висока степен, както и с тези на европейското законодателство. 

Ако предложението му бъде прието, то забраната да се ходи гол и бос ще се отнася за булевардите „Демокрация”, „Сан Стефано”, „Мария Луиза”, „Иван Вазов” и за ул. „Булаир”. Забраната се отнася и за улици, официалните институции и обектите, свързани с предоставянето на административни, образователни и обществени услуги, както и на местата за обществен отдих, култура и комуникации.

Забранителните мерки няма да се отнасят, ако се осъществяват дейности с временен характер в рамките на спортни, културни или други подобни прояви.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама