Данъчни проверяват обекти за плодове и зеленчуци в Стара Загора

14:21, 12 юли 16 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инспекторите от Стара Загора извършиха 10 проверки от началото на месеца на пазари и обекти за продажба на плодове и зеленчуци, съобщиха от Старозагорския офис на Националната агенция за приходите. В 3 от тях са констатирани нарушения на данъчното законодателство.

В два магазина е установена разлика между касовата наличност и маркирания оборот на фискалното устройство, а в друг на инспекторите не е издадена касова бележка. В момента се извършват проверки дали търговците спазват осигурителното  законодателство.

На информационният телефон: 0700 18 700 са подадени 6 сигнала за неиздаване на касова бележка. Четири от тях са били коректни и след извършени проверки, инспекторите са констатирали нарушения на данъчното законодателство.

Оперативните проверки през летния сезон са част от програмата на Агенцията за приходите за третиране на рискови браншове, уточняват от НАП. Наблюдения и проверки се извършват в магазини за хранителни стоки, увеселителни заведения и ресторанти. Те включват не само физически контрол и присъствие в рискови обекти, но и мониторинг на оборотите през системата за дистанционна връзка на фискалните устройства с НАП.

Основната цел е превенция на фиска от данъчни и осигурителни измами, а не налагането на санкции.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама