2% от кандидат-студентите за МУ-Плевен са с отличен резултат на изпита по биология

14:15, 12 юли 16 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
2% от оценките на редовната изпитна сесия от конкурса по биология за прием в Медицински университет - Плевен са над 5.50 (отличен). Това съобщиха от пресцентъра на учебното заведение.

Оттам уточниха, че на предварителната сесия отличниците по биология са доста повече – 11 на 100. Най-много кандидат – студенти са постигнали оценка „добър“ - 39%, следвани от „много добър“ - 27%. Резултатите бяха оповестени на 10 юли 2016 г., а всички заинтересовани имат възможност да проверят успеха си чрез сайта на университета или в Ректората.

По време на предварителната сесия кандидатите са показали по-добри резултати на изпита по химия, сравнено с предходни години. От явилите се 461 зрелостници за „Медицина“ и „Фармация“, най-висок е броят на изкаралите оценка много добър - 35%, следвани от получилите оценка добър - 26%.

Висок е делът на отличните оценки по химия, над 5.50 – 83-ма зрелостници или 18%. Това автоматично означава, че много от отличниците по химия няма да се явят на редовния изпит, а ще участват в класирането с високата оценка от предварителната сесия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама