Най-малко 20 загинали при жестока влакова катастрофа в Южна Италия (обновена)

14:07, 12 юли 16 / Свят 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-малко 20 души загинаха при жестока влакова катастрофа, станала днес край град Бари, съобщава италианският ежедневник „Кориера дела сера“.

Все още не е потвърден точният брой на загиналите, но властите предупреждават, че броят им може да нарасне през следващите часове.

Пострадалите са най-малко 35, 18 от които са в тежко състояние.



Около 11:30 часа днес челно са се сблъскъли две влакови композиции, съставени от по четири вагона. Те са се движили по една и съща релсова линия, но в противоположни посоки, съобщават местни издания.

Някои от вагоните са напълно смазани, а спасителните екипи продължават да вадят хора. На място са пристигнали десетки екипи на пожарната и спешна помощ.



В спасителната акция се е включил и хеликоптер, който да превозва ранените, сред които и малко дете, към най-близките болници.



На този етап не е ясно какво е причинило инцидента. Италианската гражданска защита отказва да даде официална информация за инцидента.

„Няма да приключим разследването на инцидента преди изясняването на всички подробности около него. Сега е време за сълзи, но преди всичко трябва да помогнем на ранените и жертвите“, каза премиерът на Италия Матео Ренци.

Очаквайте подробности!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама