Заповеди за закриване на осем училища в област Добрич издаде просветният министър

13:29, 12 юли 16 25 1091 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Държавен вестник бяха обнародвани заповедите на министъра на образованието и науката Меглена Кунева за закриването на осем училища в община Добричка от учебната 2016/2017 година, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образование Любомир Тодоров. Заповедите за закриване са издадени въз основа на предложение на кмета инж. Тошко Петков, след решение на Общинския съвет на Община Добричка.

В съответствие с това заповедите са за закриване на НУ „Отец Паисий” в с. Плачи дол, като учениците ще се пренасочат към ОУ „Добри Войников” в с. Победа и ОУ „П. К. Яворов” в с. Стефаново. Закрива се НУ „Христо Ботев” в с. Лясково, учениците се насочват към ОУ „Стефан Караджа” в с. Житница. През следващата учебна година  няма да отвори НУ „Христо Ботев” в с. Ф. Дянково с възможност за насочване на учениците към ОУ „В. Левски” в с. Хитово и НУ „Н. Й. Вапцаров” – с. Карапелит. Учениците от закриващото се ОУ „Димитър Минчев” в с. Паскалево могат да се насочат към ОУ „Отец Паисий” в с. Овчарово, а тези от ОУ „Братя Миладинови” в с. Черна – към ОУ „Стефан Караджа” в с. Житница. Децата от ОУ „Христо Ботев” в с. Владимирово ще се пренасочат към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Ведрина. Тези от ОУ „Г. С. Раковски” в с. Бенковски ще се насочат към ОУ „Н. Й. Вапцаров” в с. Карапелит. Учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Стефан Караджа ще могат да се преместят в ОУ „Добри Войников” в с. Победа.

Общината и РИО имат ангажименти за приемане-предаване на училищната документация и материалната база.  Добричка прави необходимото и за оптимизиране на заетите в системата на образованието, за да може да се осигури заетост на освободените от закритите училища. Община Добричка осигурява транспорт на децата от закритите училища до приемните учебни заведения.

Решението за закриване на училища в Община Добричка бе взето на база изключително тревожната тенденция от намаляване на броя на учениците и децата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама