Обмислят детски кътове в министерствата

14:17, 12 юли 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министрите и чиновниците скоро може да получат възможността да оставят децата си в специално пригодени детски кътове в сградите на самите ведомства. Идеята все още се обмисля, като министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова заяви, че изчаква дали някой от колегите й ще прояви интерес.

Самата тя няма намерение да подготви и представи такъв проект преди останалите министри, тъй като така ведомството й ще влезе в конфликт на интереси, обясни Русинова днес на въпрос на София Topnovini.bg. Срокът е до 12 август.

До тази дата се очаква общините и останалите институции също да представят проектите си. Ведомството ще отделя между 20 и 70 хил. лв. на проект. Общият бюджет е 2 млн. лв. от проекта на Министерството на труда "Красива България".

Детските кътове ще са за деца от 3 до 11 години и само за служители на съответната служба. В занималните се предвижда да бъдат назначени безработни учители от съответното населено мяста. Така ще се разкрият и допълнителни работни позиции, поясни социалният министър. Русинова подчерта, че основният й приоритет от както е заела мястото в министерството, е да мотивира майките да работят по-добре, съчетавайки балансирано личните и служебните си дела.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама